علت کم نور شدن صفحه تلویزیون

علت کم نور شدن صفحه تلویزیون

از قبیل مشکلات متعددی که ممکن است برای تلویزیون شما پیش بیاید کم نور شدن صفحه تلویزیون می باشد که در این مقاله قصد داریم به بررسی علل این مشکل بپردازیم. همانطور که می دانید تلویزیون از آن دسته وسایل برقی می باشد که وجود آن در هر منزلی مورد نیاز افراد خانواده می باشد . در ابتدا افراد به دلیل شنیدن صوتی اخبار قصه های شبانه و ..... از رادیو استفاده می‌کردند . بعدها به دلیل پخش تصویر و صدای همزمان از طریق تلویزیون افراد جذب این وسیله شدن و حالا با پیشرفت های بسیاری که در این وسیله به وجود آمده است تبدیل به یک دستگاه شده است که وجود آن در هر منزل الزامی می‌باشد . چون افراد حاضر در منزل اکثر اوقات فراغت خود را با تلویزیون سپری می‌کنند .

حال اگر اختلالی در نمایش تصویر و یا صوت تلویزیون به وجود آید باعث نگرانی می شود و همین دلیل توصیه می‌شود در صورت بروز حتی کوچکترین اختلال در عملکرد دستگاه تلویزیون خود ، نسبت به برطرف کردن آن مشکل اقدام نمایید تا از مشکلات جدی که قرار است در پی داشته باشد جلوگیری به عمل آورید . یکی از عمده مشکلاتی که ممکن است برای تلویزیون شما پیش آمده و یا پیش بیاید کم نور شدن صفحه تلویزیون می باشد . بدین صورت که وقتی تلویزیون را روشن می کنید و یا در حال تماشای تلویزیون می باشید متوجه این امر شوید که نور و روشنایی تصویر از حالت همیشگی آن کمتر می باشد . در ادامه ما به یک سری عوامل خواهیم پرداخت که بعد از به وجود آمدن این مشکل توسط کاربر قابل بررسی می باشد.

رضایت مشتری

هدف نمایندگی تعمیرات تکنیک tv جلب رضايت شما با خدمات سريع و تعمير با کمترين هزينه ممکن و استفاده از قطعات اورجینال تلویزیون می باشد.

تعمیر دستگاه با ضمانت

تعمیر تلویزیون شما توسط متخصصان نمایندگی مجاز تکنیک tv و ارائه ضمانت نامه رسمي مرکز تعمیرات براي اطمينان خاطر شما مشتريان گرامي

خدمت رسانی سریع

تماس با مرکز تعمیر تلویزیون و اعلام مدل و مشکل دستگاه از طرف شما اعزام تعمیرکار متخصص تلویزیون به همراه قطعات مورد نیاز در سریع ترین زمان ممکن به محل شما

عوامل کم نور شدن صفحه تلویزیون 

 

یک سری عوامل در به وجود آمدن این مشکل وجود دارد که هم می تواند مربوط به یک سری تنظیمات و عوامل متصل به تلویزیون باشد و هم می تواند منشا اصلی آن مربوط به بروز خطایی در قطعات داخلی دستگاه باشد. در ابتدا به بررسی مسائلی که می تواند توسط کاربر صورت گیرد، خواهیم پرداخت.

کم نور شدن تصویر تلویزیون به دلیل مشکل در تنظیمات روشنایی :

اولین گزینه ای که بعد از مواجه شدن با مشکل کم نور شدن تصویر تلویزیون در تصورها ظاهر می شود به وجود آمدن مشکل در تنظیمات تلویزیون می باشد . بابت بررسی آن می توانید از طریق منوی Seting و یا تنظیمات وارد قسمت روشنایی تصویر شده و میزان تنظیمات آن را بررسی نمایید که در حالت نرمال خود قرار داشته باشد . وجود خردسالان در منزل احتمال این امر را افزایش می دهد که به هنگام بازی با کنترل تنظیمات تلویزیون دستکاری شده باشد به همین دلیل در ابتدای امر بعد از به وجود آمدن مشکل در روشنایی تصویر ابتدا اقدام به بررسی تنظیمات نمایید .

کم نور شدن تصویر تلویزیون به دلیل خرابی کابل و اتصالات :

گاهی ممکن است ایراد به وجود آمده در تصویر تلویزیون مستقیم مربوط به وجود آمدن مشکل فنی در تلویزیون نباشد گاهی به دلیل استفاده از کابل های نامرغوب و یا فرسوده ممکن است این اختلال در دستگاه تلویزیون شما به وجود آید . بنابراین توصیه می شود بعد از پدید آمدن هر مشکل ابتدا اتصالات را بررسی نمایید و همچنین پیشنهاد می‌شود اگر چند سالی است که از یک کابل استفاده کرده اید آن را بررسی و در صورت پوسیدگی و یا نامرغوب بودن حتما تعویض نمایید .

کم نور شدن تصویر تلویزیون به دلیل خرابی اتصالات و کایل ها

 تنظیم کنتراست تلویزیون :

کنتراست به معنی نسبت روشن ترین و تاریک ترین قسمت تصویر در صفحه نمایش می باشد . به عبارتی دیگر نسبت نور سفید و مشکی است . هرچه نسبت کنتراست عدد بالاتری را نشان دهد اختلاف روشن ترین و تاریک ترین جای تصویر بیشتر می باشد . هرچه این عدد بالاتر باشد رنگ های سفید تصویر کاملاً سفید و همچنین رنگ های سیاه به طور کاملاً مشکی و سیاه می باشند . بنابراین در صورتی که با مشکل کم نور شدن تصویر مواجه شدید یکی از مواردی که لازم به بررسی آن می‌باشد اعداد مربوط به کنتراست می‌باشد که شاید ناخودآگاه دستکاری شده باشد و همین امر موجب پدید آمدن ایراد در نور تصویر شده باشد .

کم نور شدن صفحه تلویزیون به دلیل خرابی در دستگاه های متصل :

گاهی این امکان وجود دارد که کم شدن نور تصویر تلویزیون مربوط به دستگاه های جانبی متصل به تلویزیون باشد از قبیل : گیرنده دیجیتال ، ایکس باکس ، و.... باشد . بنابراین بعد از پیش آمدن این مشکل در تصویر تلویزیون ابتدا می بایست تمام ارتباطات این دستگاه ها با تلویزیون را جدا نموده و اگر مشکل برطرف شد این بار به طور جداگانه دستگاه را به تلویزیون متصل نمایید تا متوجه شوید اتصال کدام دستگاه تلویزیون موجب پدید آمدن این مشکل می‌شود .

کم نور شدن تصویر تلویزیون به دلیل خرابی دستگاه های متصل

 غیرفعال کردن ECO-sensor تلویزیون :

تلویزیون های هوشمند دارای گزینه ای به نام ECO-sensor می باشند.‌فعال بودن این گزینه بدین معناست که کاربر به تلویزیون این اجازه را می دهد تا نور تصویر تلویزیون را متناسب با محیط اتاق و یا مکانی که تلویزیون در آنجا قرار دارد، تنظیم نماید.گاهی مشکل کم نور شدن تلویزیون می تواند مربوط به فعال بودن این گزینه باشد، بنابراین می بایست از طریق منوی تنظیمات آن را غیرفعال نمود.

حل مشکل کم نور شدن صفحه تلویزیون با انجام تنظیمات کارخانه :

یکی از دیگر عواملی که توسط کاربران قابل انجام می باشد ریست کردن تلویزیون است. بدین صورت که از طریق منوی تنظیمات گزینه بازگشت به تنظیمات کارخانه را زده که در این صورت تمام تنظیمات پاک شده و مجددا دستگاه به حالت پیش فرض خود برمی گردد.

کم نورشدن صفحه بدلیل خرابی بک لایت تلویزیون

بک لایت چیست ؟ 

یکی از قطعات اصلی مربوط به کیفیت و نور تصویر در تلویزیون ، بک لایت می باشد . همانگونه که اگر در یک محیط تاریک تا نوری به جسمی تابیده نشود قابل مشاهده نمی باشد ، در تلویزیون نیز به همین صورت می باشد. پنل یا صفحه نمایش تلویزیون همانند آن محیط تاریک می باشد ، اگر چه تلویزیون در حال پخش است اما تا نوری برای نمایش تصویر وجود نداشته باشد ، تصویر قابل مشاهده نیست .

حال وظیفه ی این نور و روشنایی بر عهده ی بک لایت می باشد . بک لایت به لامپ های تعبیه شده در تلویزیون گفته می شود که در پشت صفحه نمایش قرار می گیرند و وظیفه تامین نور مورد نیاز بابت نمایش تصویر را بر عهده دارند. حال اگر به دلیل بروز یک سری عوامل این لامپ ها نتوانند وظیفه ی خود را به درستی انجام دهند، باعث شده تا خطای آن در تصویر تلویزیون خود را به حالت های متفاوتی نمایان کند.

حالت های متفاوت خرابی بک لایت در تصویر تلویزیون :

  • صدا دارد تصویر ندارد
  • کم نور شون تصویر تلویزیون(موضوع اصلی مقاله)
  • تیره شدن نیمی از تصویر
  • چشمک زدن تصویر(قطع و وصل شدن)
  • نمایش لوگوی دستگاه و قطع شدن تصویر
  • وجود هاله و یا لکه های مشکی در تصویر
  • ایجاد نقاط نورانی در تصویر
علت کم نور شدن تصویر تلویزیون سامسونگ

علت کم نور شدن تصویر تلویزیون سامسونگ 

 

همانطور که در توضیحات بالا نیز اشاره شد کم نور شدن تصویر یکی از رایج ترین موارد خرابی تلویزیون است که ممکن است در هر تلویزیون با هر برندی پیش بیاید. هنگامی که با این مشکل در تصویر تلویزیون خود مواجه شدید ابتدا اقدامات اولیه طبق توضیحات بالا را انجام داده و اگر مشکل پیش آمده همچنان در تلویزیون وجود داشت بابت تعمیر آن به مراکز تخصصی و نمایندگی های مجاز مراجعه نمایید.

خرابی بک لایت در مدل های تلویزیون سامسونگ :

در تلویزیون های سامسونگ نیز در برخی مدل ها خرابی بک لایت تلویزیون خود را به صورت کم نور شدن و تاریک شدن تصویر نمایان می کند. به عنوان مثال در تلویزیون های سامسونگ سری F و D به دلیل چیدمان بک لایت که به دو بخش تقسیم می شوند خرابی در یکی از بخش ها به صورت تیرگی در نیمی از تصویر خود را نمایان می کند و این امر موجب شده تا ما نیمی از تصویر را به صورت کاملا تیره مشاهده کنیم.

همچنین در سری H و EH خرابی در این بخش خود را به صورت هاله و یا لکه های مشکی بر تصویر تلویزیون نمایان می کند. در سری ES نیز در مدل ۴۰ آن بک لایت در طرف راست تصویر و در مدل ۴۶ در دو طرف راست و چپ تلویزیون قرار دارد،که خرابی در این مدل با سیاه شدن بخشی از تصویر همراه می باشد.

علت کم نور شدن تصویر تلویزیون ال جی

علت کم نور شدن تصویر تلویزیون ال جی 

 

همان طور که در مطالب بالا توضیح داده شدن خرابی بک لایت یکی از مهمترین عوامل در کم نور شدن صفحه تلویزیون می باشد. اما در تلویزیون های ال سی دی پنل تلویزیون به مرور زمان خاصیت خود را از دست می دهد. و باعث کم نور شدن صفحه تلویزیون می شود، لازم به ذکر است که در صورتی که پنل به مرور زمان فرسوده شده باشد، قابل تعمیر نمی باشد و تنها راه تعمیر جایگزین کردن یک پنل جدید است. از طرفی دیگر صفحه یا همان پنل تلویزیون ال سی دی در بازار وجود ندارد.

 بک لایت یکی دیگر از عوامل کم نور شدن صفحه تلویزیون می باشد. در تلویزیون های ال سی دی نور بک لایت توسط لامپ های فلورسنت تامین می شود، این لامپ ها به مرور زمان کم نور تر می شوند و این باعث می شود که نور صفحه تلویزیون کم شود، برای تعمیر باید لامپ های فلورسنت تعویض شوند، اما چند سالی است که تلویزیون های lcd تولید نمی شوند و قطعات آنها در بازار موجود نمی باشد. یک خدمت بسیار تخصصی و کاربردی که تکنیک tv ارائه می دهد، تبدیل تلویزیون های lcd به led می باشد. با انجام این کار نور صفحه ال سی دی بسیار بیشتر و مصرف برق آن کمتر می شود.

 

یکی از متداول ترین مشکلات رایج برای تلویزیون های ال جی خرابی در قطعه بک لایت آن ها می باشد. در اکثر مدل های تلویزیون ال جی با این مشکل مواجه می شویم،اما به دلیل چیدمان بک لایت در مدل های متفاوت، خرابی بک لایت به صورت های مختلف خود را نمایان می کند.

خرابی بک لایت در مدل های تلویزیون ال جی 

در مدل LB و LF تلویزیون ال جی چون چیدمان بک لایت به صورت شاخه ای می باشد، خرابی بک لایت در این مدل بدین صورت است که اگر تعداد کمی از لامپ ها دچار آسیب دیدگی شوند خود را به صورت هاله و یا لکه تیره بر روی تصویر نمایان می کند. در مدل LY نیز، خرابی بک لایت مانند مدل LB و LF می باشد اما در برخی قطعات دیگر مانند مین برد دارای تفاوت هایی می باشند.

در مدل LS از بک لایت لبه ای استفاده می شود، خرابی بک لایت در این مدل بدین صورت می باشد که موقع تماشا به یکباره تصویر تلویزیون قطع می شود که در ابتدا با فاصله ی زمانی کمتری می باشد و به مرور زمان این قطع شدن به صورت مداوم بوده و باعث اختلال در تماشای تصویر تلویزیون می شود.

علت کم نور شدن تصویر تلویزیون سونی

علت کم نور شدن تصویر تلویزیون سونی 

 

خرابی در تلویزیون های سونی به صورت های متفاوتی خود را نمایان می کند. یکی از عواملی که می توان مشکل به وجود آمده در تصویر تلویزیون را براساس آن تشخیص داد تعداد چشمک های چراغ پاور می باشد. در تلویزیون های سونی نیز همانند بقیه مارک های تلویزیون کم نور شدن و تیرگی تصویر می تواند خرابی در بخش بک لایت باشد.

گاهی روشن نشدن تلویزیون و ۶مرتبه چشمک زدن چراغ پاور نشانه ای از خرابی در قسمت بک لایت تلویزیون می باشد. همچنین در مواردی روشن شدن تلویزیون و نمایش آرم سونی و سپس قطع شدن تصویر نیز می تواند دلیل بر خرابی بک لایت تلویزیون سونی باشد.

خرابی بک لایت در مدل های تلویزیون سونی 

از آنجایی که تلویزیون های سونی دارای حساسیت بالایی می باشند نیازمند این امر است که توسط افراد متخصص و کارشناس در این زمینه، تعمیر آن ها صورت می گیرد. در تلویزیون سونی سری W به دلیل اینکه چیدمان بک لایت به صورت خطی می باشد با قطع شدن یک بخش از مدار، صفحه تلویزیون سیاه می شود و بدین صورت خرابی را بروز می دهد. در ال سی دی های سونی سری EXو BX خرابی بک لایت بیشترین آمار خرابی را دارا می باشد.

همچنین لازم به ذکر است که در برخی مدل های تلویزیون سونی ۴مرتبه چشمک چراغ پاور نشانه خرابی بک لایت می باشد. می توان گفت در بیشتر موارد ۴مرتبه چشمک خرابی برد بک لایت می باشد و ۶مرتبه چشمک نشانه خرابی لامپ های تلویزیون می باشد.

علل دیگر کم نور شدن صفحه تلویزیون 

علاوه بر مطالب گفته شده در بالا دو دلیل دیگر نیز می‌تواند موجب بروز این مشکل در تلویزیون شود که در ادامه به طور مختصر راجع به آن ها توضیح خواهیم داد.

1) خرابی در پنل تلویزیون 

گاهی می تواند خرابی در پنل تلویزیون موجب پدید آمدن این مشکل شود. این علت بیشتر می تواند مربوط به استفاده زیاد از دستگاه تلویزیون باشد. پنل یا همان صفحه نمایش از طریق آب خوردگی و ضربه نیز می تواند دچار آسیب دیدگی شود، بنابراین باید نهایت دقت در امر نگهداری از آن را به عمل آورد، چون کوچک‌ترین ضربه‌ای باعث شکستگی و آسیب دیدگی پنل می‌شود.

استفاده بدون وقفه و مداوم از تلویزیون باعث شده تا دستگاه دچار داغی بیش از حد شده و این گرما موجب فرسودگی قطعات و همچنین پنل گردد، که خود را به صورت لکه های تیره و یا کم نور شدن صفحه نمایان می کند و نیازمند بررسی و تعمیر توسط افراد متخصص و کارشناس را دارد.

2) پیکسل سوختگی 

صفحه نمایش تلویزیون از میلیون‌ها پیکسل تشکیل شده است و پیکسل کوچکترین جزء تشکیل دهنده هر تصویر می باشد. اگر هر کدام از این پیکسل ها دچار آسیب‌دیدگی شوند خود را به صورت دایره های مشکی بر روی تصویر نمایان می کنند و ما در آن نقطه تصویر را کاملاً مشکی خواهیم دید و همچنین گاهی با کم نور شدن صفحه تلویزیون خود را ظاهر می کند.

عمده ترین علل به وجود آمدن این مشکل می‌تواند ضربه و یا فشار وارده به یک نقطه از تصویر باشد که موجب سوختگی پیکسل در آن نقطه ضرب دیده می‌شود. پیکسل سوختگی از جمله مواردیست که تعمیر ندارد و نیازمند تعویض پنل یا همان صفحه نمایش می باشد که هزینه تقریبی آن حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد قیمت کل تلویزیون می باشد.

راه کارهای پیشنهادی برای جلوگیری از سوختن بک لایت

راهکارهای پیشنهادی بابت جلوگیری از کم نور شدن تصویر تلویزیون

به مرور زمان کم نور شدن تصویر تلویزیون امری طبیعی می باشد و از آنجا که تمام قطعات تلویزیون مصرفی می باشند بنابراین بر اثر مصرف دچار آسیب دیدگی شده و یا عمر مفید آنها به پایان می رسد. در ادامه ما به یکسری راهکارها اشاره خواهیم نمود که با رعایت آنها باعث می شوید تا خرابی قطعه اصلی مربوط به نور و کیفیت تصویر یا همان بک لایت در طولانی مدت پیش آید، که عبارتند از:

  • کم نمودن نور تصویر

بدین صورت که نور صفحه نمایش را از حالت پیش فرض آن تغییر داده و آن را که بر روی آخرین درجه میزان روشنایی قرار دارد را تا ۶۰-۸۰ کم نمایید همچنین می توانید آن را متناسب با محیطی که تلویزیون در آنجا قرار دارد تنظیم نمایید.

  • استفاده نکردن طولانی از تلویزیون

یکی از مهمترین عواملی که موجب آسیب دیدگی تلویزیون می شود استفاده طولانی و بدون وقفه از تلویزیون است. روشن بودن بی وقفه تلویزیون موجب داغ شدن بیش از حد دستگاه شده و از آنجایی که گرما موجب استهلاک و فرسودگی قطعات می‌شود باعث شده تا دستگاه‌ دچار آسیب دیدگی شود. بنابراین بعد از ۲ الی ۴ ساعت استفاده تلویزیون آن را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خاموش کنید.

  • ثابت نگه نداشتن یک تصویر بر روی صفحه

تلویزیون های امروزه دارای یک سری تصاویر میباشند که به عنوان تصاویر فروشگاهی از آنها یاد می شود،نگه داشتن یک تصویر ثابت بر روی صفحه تلویزیون موجب شده تا همین امر باعث ایجاد اختلال در دستگاه شود و یا گاهی هنگام استفاده از فلش و تماشای عکس و یا فیلم، صحنه ای را بر روی صفحه نمایش تلویزیون ثابت نگه دارید، همین امر نیز می‌تواند یکی دیگر از دلایل کم نور شدن تصویر تلویزیون باشد.

علت کم نور شدن صفحه تلویزیون ال جی

 

همان طور که در مطالب بالا توضیح داده شدن خرابی بک لایت یکی از مهمترین عوامل در کم نور شدن صفحه تلویزیون می باشد. اما در تلویزیون های ال سی دی صفحه تلویزیون به مرور زمان خاصیت خود را از دست می دهد. و باعث کم نور شدن صفحه تلویزیون می شود، لازم به ذکر است که در صورتی که صفحه به مرور زمان فرسوده شده باشد، قابل تعمیر نمی باشد و تنها راه تعمیر جایگزین کردن یک پنل یا صفحه جدید است. از طرفی دیگر صفحه یا همان پنل تلویزیون ال سی دی در بازار وجود ندارد.

 بک لایت یکی دیگر از عوامل کم نور شدن صفحه تلویزیون می باشد. در تلویزیون های ال سی دی نور بک لایت توسط لامپ های فلورسنت تامین می شود، این لامپ ها به مرور زمان کم نور تر می شوند و این باعث می شود که نور صفحه تلویزیون کم شود، برای تعمیر باید لامپ های فلورسنت تعویض شوند، اما چند سالی است که تلویزیون های lcd تولید نمی شوند و قطعات آنها در بازار موجود نمی باشد. یک خدمت بسیار تخصصی و کاربردی که تکنیک tv ارائه می دهد، تبدیل تلویزیون های lcd به led می باشد. با انجام این کار نور صفحه ال سی دی بسیار بیشتر و مصرف برق آن کمتر می شود.

سخن پایانی :

در آخر باید عرض نماییم که در صورت بروز کوچکترین اختلالی در تصویر ، صدا و یا عملکرد کلی دستگاه نسبت به تعمیر آن اقدام نمایید . همچنین بابت تعمیر تلویزیون خود از افراد متخصص و کاربلد و همچنین مراکز تخصصی در این زمینه کمک بگیرید . چون همانطور که می‌دانید تعمیرتلویزیون امر پیچیده می باشد و در صورتی که افراد بی‌تجربه بخواهند تعمیرات انجام دهند نه تنها باعث برطرف کردن ایراد به وجود آمده در تلویزیون نمی شوند بلکه هنگام باز و بسته کردن تلویزیون ممکن است دچار شکستگی پنل شود و از آنجا که هزینه تعویض پنل تلویزیون بسیار بالاست و تقریبا ۷۰ الی ۸۰ درصد قیمت تلویزیون را دربرمی‌گیرد خرید تلویزیون جدید به صرفه تر از تعویض پنل تلویزیون می باشد .

بنابراین توصیه ما به شما کاربران گرامی این می باشد که تعمیر تلویزیون خود را به افراد با تجربه و کاردان بسپارید هم چنین لازم به ذکر است که تعمیر و یا تعویض باید تنها با قطعات اورجینال و اصلی صورت گیرد چون اگر قطعات تقلبی و بی کیفیت در امر تعمیر استفاده شود مشکل به وجود آمده در تلویزیون نه تنها برطرف نمی‌شود بلکه این امر موجب آسیب رسیدن به قطعات دیگر نیز می شود.

2 دیدگاه

  • سهرابی

    سلام. تلویزیون ما سامسونگ 40 اینچه که نصف صفحه کم نور شده به نظر شما مشکل از کجاست و چکار باید بکنیم؟ آیا با تنظیمات مشکل برطرف می شه لطفا راهنمایی کنید. با تشکر

    • admin

      سلام . در اکثر مواقع این مشکل مربوط به بک لایت تلویزیون می باشد. در بعضی از موارد نادر خرابی از پنل تلویزیون می باشد.

  • ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *